Herr Damp

Ja, idag åker Herr Damp till de doftande städernas stad. Stockholmo! Jag vet att han tycker de ät bonnelann, och man kan hålla med honom (Säger bara, Teza). Men hann kommer nog ändra sig när han vatt där uppe ngn dag. Jag vet inte vad han ska göra, de har att göra med kineser. de vet jag. Jag har en teori om att Kina håller på att ta över sverige. Titta bara vad kineserna har gjort med våra kära kina puffar, jo bytt namn! Ser ni inte hur elak han ser ut på paketet!! Jag vet jag har bott med en kines ett halvår!!  (De har redan övertagit Sara genom att få henne att lämna Kalmar högskola och bli nån media nisse istället!!)


Jamie!

Idag kommer Jamie hit till Kalmar, klockan 14.53 kommer tåget in på stationen och då ska jag va där och möta henne. Så trevligt helg de kommer bli. :)

image45

Ingenting

Kom inte på nåt jag ska skriva så jag skriver här att jag inte har det.
Men huum, de måste finnas något. Jooo, Louise har färgat håret svart och jag skadade mitt ben igår så nu har jag värsta blåmärket med ettt fint sår i, hur lyckas jag??? Har fått massa blåmärken på senaste tiden...mysko!! Det var ju Garden Party igår så de va faktiskt skoj! Iallafall så har jag bildbevis på att en av våra nollor slickar en Essare, han är ju knass! De va skoj, nu ska jag äta lite spagetti sen blir de grillning ikväll... mums

Föreläsning

Idag är första dagen på väldigt länge jag faktiskt känner jag har gjort ngt innan klockan är tolv och jag känner att det är mitt på dagen. Hade en väldigt intresant föreläsning om källor och saker som har med det att göra. Nu håller jag på att laga lite mat, sen ska jag vila mig resten av dagen och ikväll är det Garden Party på kåren. Igår va de roligt på LindÖ. Fick en av Spiiks goda hamburgare...MUMS!!!


Trött

Ja, idag har jag varit väldigt trött! Har vatt veken sen nio men har dock legat i sängen tills nu. Har läst 5 av tio kapitel till imorgon, intressant och mycket info. Nu är det snart nollning igen och idag är det trubadur kväll, inte min favvokväll, men det ska väll gå :) Vi har fått en jätte bra grupp och det kan verkligen bli två roliga veckor.

Lite tråkigt bara att jag var tvungen att tacka nej till Lunch med Teza och Co idag. Var så himmla trött orkade inte pallra mig upp. Kommer nog dock vänja mig efter ett tag. Så nästa gång kan jag kanske hänga på. IKEA på söndag :)

Och nu fick jag min LUAU preperation :D

recept...

Potatis och bacon pytt
2 personer

Ingredienser:

3 stora potatisar.
½ paket bacon
1 msk rödvinbärs géle
1 dl vin
1 dl matlagnins grädde

Skär  den råa potatisen i små tärningar och börja steka dem, salta och peppra. Under tiden skär du upp baconet.
Lägger sedan i baconet i samma stekpanna som potatisen. När potatisen är mjuk och baconet lite knaprigt så häller du i vinet och gélen. Låt det stå och småputtra i ca 5 minuter. Sen häller du i matlagnings grädden. Provsmaka och krydda efter smak.

 Så här såg de ut efter jag ätit upp det... Mmmm...Gott...

 


Första nolle dagen!

Ja, nu är första nolle dagen över. Det var i mig en trevlig kväll. Från att ha fått den givande uppgiften att knyta ihopa alla nollor, som jag så snält tackar Emil för. TACK EMIL!! Sen att han gnällde på mig för att det tog för lång tid. Inte konstigt när man ska klippa repstumpar utan sax!! och sen knyta ihop 15 pers med vars en rep stump...SUck!!!

Iallafall så slutade kvällen väldigt trevligt med en efterfest (typ) hos min nya nolla Lisa. :) Jag har aldrig...
Nu ska iallafall jag nanna!!  Ses imorgon!


Simpsonize Me...

Här är jag som Simpsons figur...

image43


Pizza och Bowling...

Klockan ett åkte jag och Micke hem till Teza och Teza bjöd mig på Pizza, hon är så snäll! Köpte en chicken, de är så gooda! Vi kollae sen på Simpsons och jag blev så trött så jag somnade i soffan. Sen blev jag och Teza lite utrtråkade och ville hitta på något. Först tyckte vi Micke kunnde bada medans vi tittade på från stranden. Men det ville inte han, sen ville jag åka till IKEA, men de stängde. Sen kom vi på den smarta idén att bowla, så det gjorde vi. Tre rundor hann vi med och vi vann en runda var. Wihoo... Nu är jag iallafall hemma, trött och med vetskap att det blir en låång dag imorgon...

Puben

Igår va en riktigt trevlig dag. Började med en seg start, men ändå intressant. LIvräddningsinformation och lite info om hur det är att jobba på kåren och så. Sen fick vi lunch och fika där. Chili con Carne, tillochmed jag tyckte den var lite svag :) Sen hade vi en tävling, de va skoj. De var liksom som en skattjakt, där man skulle ta ort på och hämta olika saker. Ess vann, men inte så konsitgt, de var typ 50 pers, vi var 9. Sen var det puben och middag. Fick till mig ngra cider och Patrik den normala hällde Salsa i en av dem...suck... Sen cyklade jag och Tessan hem ganska tidigt och vi såg en polisjakt på vägen hem!! Det var rätt häftigt faktiskt!!!

Nu ska jag vila lite till, sen hoppas jag de blir mat hos Micke ikväll och lite skoj med Teza :)

Party hos Frida

Japp igår var det lite fest hos mig. Teza, Katarina, Katarinas syster Anita och Micke var här.
Det blev en trevlig kväll med inte allt för mycket alkohol som slutade lite tragiskt med att Tezas mobil åkte ner från min balkong och hela rutan spräcktes. Det var inte så roligt. Sen försökte Teza ringa en kille som hon lovat skulle få sova hos henne. I det försöket ringde hon Sara och trodde det var någon Frida och hon ringde även mig och ja, till sist så. Innan mobil tappandet satt vi vid mitt nya köksbord och hade det trevligt. Teza fick en saknad efter Fransken och ringde honom helt plötsligt. Det var roligt att få prata med honom lite. Jamie messade och jag började sakna henne, jag och Teza kom fram till att hon alltid är välkommen hit och kan nog mer eller mindre sova vart hon vill. Hihi...

           
  

     
    

Har satt in så många bilder för att Teza blev ju av med alla sina :( Och här kommer en avslutande för Tezas skull:




Höst

Utanför mitt fönster håller det på att bli höst, ett träd är fullt av röda små höstlöv. Augusit är ju inte ens över än!


Middag med Teza

Ikv'äll har jag vatt hemma hos Teza. Allt började med en sväng på glasbollaget (?) och Indiska. Sen gick vi hem till henne, åt hamburgare gick till apoteket och tittade på The Omen. Nice...

 Teza försökte göra som Fransken, hon börjar nog sakna honom, VERY MUCH!


     

20 frågor....

Ibland hittar man sådana här små fråge serier. Ni får gärna kopiera och göra till er egen.  Vet att det finns personer som gillar att göradet, men det är bara roligt. :) Den är på Engelska, hoppas de går bra ändå.

ONE - Spell your name without vowels: Ia

TWO - Are you single?: Noooo

THREE - What?s your favourite number?: 7

FOUR - What color do you wear most?: black and pink

FIVE - Least favourite colour?: Red

SIX - What are you listening to?: The Tv

SEVEN - What do you smoke?: Nothing

EIGHT - Are you happy with your life right now?: Yes, but I miss Jonas...

NINE - Anyone ever said you resemble a celebrity?: noo

TEN - What is your favorite class in school?: I like art

ELEVEN - Do you shop at hollister/abercrombie/AE?: Dont know the stores...???

TWELVE - How do you make money?: student loans

THIRTEEN - Where do you go to school?: Kalmar College

FOURTEEN - Are you outgoing?: Mostely :P

FIFTEEN - One word to describe you? happy

SIXTEEN - Favorite pair of shoes?: The ones with dottes I bought in South Africa :D

SEVENTEEN- Do you own big sunglasses?: No, doesnt make me loke good :P

EIGHTEEN- Where do you wish you were right now? In Helsingborg

NINETEEN - What should you be doing right now?: Nothing

TWENTY - Do you have a crush on anyone right now?: Yes, my Jonas :D


Finally...

Är den där låånga och tråkiga tågresan över. Micke hämtade mig på stationen och nu sitter man här i lägenheten igen, ensam. Iallafall så blir det bilbingo ikväll, ska bli intressant. 

Nä, nu ska jag se om jag har något ätbart hemma, sen duscha och sova lite kanske.

Dagen är idag....

Vakna av en mardröm imorse klockan 05.14. Asså jag vet inte vad det är med mig, men jag började stor lipa när jag såg Jonas ligga och sova. Tänkte att nu var det sista gången på ett tag man fick se honom göra det, ja se honom göra något överhuvudtaget för den delen. Iallafall så har han åkt till jobbet nu och här sitter jag i hans lägenhet. Det är lättare nu efter han gått, så länge jag inte tänker på det.

Vi har klarat det i två år, och har 1½ år kvar. Det kommer att gå, men det är en tuff tid de närmaste dagarna.

Han är så go...
image26

Växjö och Kalmar!

Jaaa, ännu en Road Trip med Linda till Växjö imorgon! Det ska bli trevligt. Firar min sista idag i Helsingborg med att åka till Växjö! Hahaha.... Ja, de blir nog ingen lång vända, precis som förra gången. Så jag är nog hemma någerlunda tidigt. Sen på onsdag som alla som läst denna bloggen innan vet, åker jag till Kalmar....

Ingen som vill ha en tåg biljett Helsingborg-Kalmar imorgon klocan 11.36? Du får den för en hundring...

Favvo låten...

Jag har fått mig en ny favorit låt. Fall out boy med Thnks fr th Mmrs.
Jag har faktiskt intesett ngn stans där de skriver ut hela titeln så jag tror faktiskt den ska heta så med den stavningen. Iallafall så är den otroligt bra. Jag har osso upptäckt Joddla med Siv i sommar. Kalle är en fågel...

Det har vatt en omtumlande natt. Jonas har bara sovit 1½ timme inatt. han kunde inte sova så han fixade min data. Han är så knassig :O) Iallafall så är han på jobbet nu och är duktig. Själv ska jag tvätta idag. lika bra eftersom jag vet inte när jag kan tvätta i Kalmar.

2 dagar kvar till Kalmar...

HIF-KFF!!

Helst sjukt!! HIF vann med 5-0 över Kalmar! Haha, jag sa att HIF skulle vinna men jag trodde aldrig med 5-0!!



    

Lite härliga stämnings bilder!!

Vånings sängar

För ett år sedan var vi hos Evelina och byggde ihop en vånings säng och det tog sin tid.
Idag är jag och Jonas hemma hos hans far och monterar ner en exakt likadan vånings säng. Det går betydligt snabbare att montera ner den. Kanbero på att vi inte hade någon beskrivning förra året :)

Nu är det 4 dagar kvar tills jag åker till Kalmar...tiden tickar...

Grann samverkan...

Nu är denna fredagen över, ska bara vänta 2 timmar till så att Jonas kommer hem.
Har annars haft en underbar kväll... Harlekt med Ludde som nog är en av världens gulligaste ungar! Och hans systrar är så härliga med! Sen är det nog bara en 1½ årig unge som kan spilla blåbär på ens tröja och man bara skrattar för att han försökte mata en. HAHA!!! Och silken liten lins lus hanär, skrattade varje gång jag tog ett kort.
Ja, och till och med en halvbra bild på mig smög sig in. 

                                                                 
 
   
  

Han är så go lilla Ludde! Kommer sakna hela familjen Elofsson!!






Ödåkra

Nu är jag hemma i min kära hem by Ödåkra!
Mamma och pappa ska ha en lite fest för grannarna som flyttar nästa vecka.
Kommer sakna dem så mycket, underbar familj!!  Tre underbara ungar varav de två äldsta jag har varit barnvakt till många gånger. Sen har vi deras lilla minsta Ludde. Han är så söt!! Föräldrarna i sig är så lätta att prata med och man har alltid kännt sig välkommen in dit. Det blir mammas fisk soppa ikväll :D
 
Sen finns det en sak som jag aldrig kommer förlåta mina föräldrar för. I sommar har de sålt MIN älskade underbara oranga peugeot och köpt en ful liten silvrig MINI istället!! Peugeoten kommer alltid ha en plats i mitt hjärta!

                                

Packa

Ja, nu är de som sagt en vecka kvar till jag åker till Kalmar och nu har packandet börjat.
Jag är verkligen inte bra på att packa. Sen har det blit alldeles för mycket nya kläder i sommar.
Alla billiga dock och har fått en del av mormor, om min mormor kan något så är det faktiskt att köpa kläder.lev

Nu blev jag lite galen och tog kort på alla nya kläder med undantag...

Börjar med kläderna jag fått av mormor

Två linnen, Två tröjor , en brun en rosa och en grå tjocktröja med drag kedja Hon har också köpt  en svart tröja, med fjärilar.
         
                   

Sen kommer de kläder jag köpt :)


En skrikig tjock tröja med luva. En rosa t-tröja, en grön t-tröja, en randig tröja, en rosa tröj som ser otroligt stooor ut... De fyra sista inhandlade i Oslo.

                       

Shorts från H&M och en väska från HBG festivalen. Sen har jag köpt, Jeans, B&H mm... Men det orkade jag inte leta upp nu...

                     

HUR SKA JAG FÅ PLATS MED ALLT????


Internet Jeans!

Köpte ett par skitsnygga Jeans på Internet för 90 kr i stl 42.
Sen att Stl 42 normalt nästan brukar vara för stora för mig, men NÄ! Dessa jeansen är för små och jag får dem knappt över knäna!! Har aldrig haft problem med att köpa på Internet innan men nu så...suck!!
Dem är ju så fina!!

Nä, nu ska jag komma över detta genom att åka ner till stan och köpa Jeans som passar mig!!

1 vecka till Kalmar....

                                              

Natt tankar

Jonas jobbar sent denna veckan och är då hemma vid tolv. Igår åkte han tidigt för han skulle klippa sig, så han åkte vid tio kom hem vid ett. Då gick han direkt och la sig, somnade och där låg jag halv pigg och fullt med tankar i huvudet.

Om lite mer än en vecka åker jag tillbaka till Kalmar. Det ska bi så roligt att träffa alla vänner, Teza, Eve, Therese och alla andra roliga människor. Dock kommer jag sakna Jamie. Visst kommer hon besöka oss, men det blir inte samma sak. Men sen har vi de gammla godingarna här i Helsingborg, Linn och Ewa. Marie har man ju ändå inte träffat i sommar :S. Kommer sakna dem med. Linn och Mi ska ju iväg till Thiland hela hösten, så de lär man ju absolut inte se. Slutet på sommaren är den värsta tidpunkten, lämna Jonas och vännerna här, skolan börjar snart. Men alting blir lite bättre när man tänker på allt roligt i Kalmar.

Allt detta låg jag och funderade på och vilken sommar jag haft.... Jag kunde gjort så mycket mer, men  visste redan innan denna sommaren började att den inte skulle bli så äventyrlig. Men lite har jag hunnit med. En resa till Oslo en snabb visit i Båstad. En dag i Helsingör med rosor och lasagne. Ett oräknigla resor till Kullabygden, både till Jonas familj och som turist :) Sen har vi vtt ngra rundor på JYSK. Underbar soffa och Tv-möbel. Sen har det hänt lite mer, men inte så mö. JOOO HBG festivalen.

Jag ville sätta in bilder, men sladden är i Kalmar!! Buhu.... Den till mobilen asså...


Tvätt dag...

Japp, idag är det tvätt! Inte speciellt roligt, men det måste göras.

Jag och Jonas har fått fisk, 6 bäbisar. De är så små och gulliga och nu vill jag ha hjälp att komma på namn.
Det är Dalmatiner Molly, små och gulliga. Tips?
Kommer döpa dem sen när och om de växer upp till vuxen storlek.



                         
                       

Min tur nu...

Har länge funderat på att skaffa mig en blogg. Tänkte göra slag i det en sen sömnlös söndags natt.

Sommaren har varit lång och för det mesta har jag trivts väldigt bra med den.
Har bott hos Jonas och det har varit som en mindre bergochdalbana. Men det har fungerat jätte bra i det långa loppet.

Iallafall så längtar jag nu efter att skolan och speciellt nollningen ska börja igen. Träffa alla vänner och ha ett nytt underbart år i Kalmar, inte långt kvar nu. Saknar också lägenheten och mitt nya köksbord. Får se om jag trivs med det i vardags livet. Men det ska jag nog göra, enklare att städa också.

Idag har jag annars inte gjort så mycket, vatt på VÄLA med en sandsäck till Jonas. Jo, det är ungefär hans rolighets nivå när man ska shoppa med honom. Sen åkte jag hem till föräldrarna en runda. Var ju tvungen att kolla läget efter gårdagens oväder. Översvämningen...

RSS 2.0