Bytt stad, men inte syssla!

I Kalmar packade jag och rensade och slängde ut. I Helsingborg packar jag, rensar och slänger ut. Men jag hade hellre gjort det i Kalmar just nu känner jag. Suck för föräldrar, TACK gode gud för mitt rum!

Saknar Kalmar! =(

Fruits Basket

Nya favorit serien... gullig!
Uppehåll?

Anledning till att jag inte skriver är inte för att jag har massa att göra. Mer tvärtom jag gör knappt något så jag har inget att skriva om. Sen är det ju så förbaskat varmt och jag har alla mina badkläder i Kalmar och det stär mig lite!

Jag behöver någonstans att sova den 12-14 juli i Kalmar, någon i närheten av min lägenhet som kan erbjuda mig en sängplats?

Fortsättningen av vår NewYork resa kommer. Har bara ingen ork i denna värme!

SANT!

Som ni alla nog inte kunnat missa så var mitt inlägg igår kväll inte helt fel ute! Synd...


Michael Jackson= död?

Ja, det skriver iallafall aftonbladet på deras hemsida! Jag tror absolut inte på det till 100% kanske 75%. Om man skriver något sådant så måste det väll ändå finnas en gnutta sanning i det? Ja, han kanske har åkt in till sjukhuset, men dött?? Läs artiklen här om ni inte tror mig, jag tror knappt mig!

Om det är sant så är det ju en stor förlust för hela välden eller iallafall de som skulle gått på hans sista konserter nu i sommar. Ja, ska sova nu och lär väll få veta sanningen imorgon när jag vaknar, men ojojoj!! =O


Stan i värmen!

Igår träffade jag Ewa för första gången på ett tag. Det var riktigt trevligt och vi gick en lång rund runt stan, åt på Petters och tog oss vars en glass. Jag brännde mig rett så rejält på vissa ställen, men blev faktiskt lite brun på andra. Det är det roliga med att bo i Helsingborg att få träffa Ewa.

Imorgon blir min lillebror 20 år, alltså gammal. =)

Dag 3 i NewYork!

Vi började dag tre med att gå runt Battery Park lite. Sen hoppade vi på Staten Island Ferry och åkte förbi Frihetsgudinnan. Det tog väll ca en timme fram och tillbaka med lite vänte tid på Staten Island. Vi satt oss i vänthallen på två stolar och heltplötsligt hade en hel skolklass intagit det området och där satt vi. Det var en rolig upplevelse. När vi kom tillbaka till Manhattan åkte vi upp till CentralPark och gick en runda inne i parken. Vi såg ett tivoli och en sjö med sköldpaddor i. En liten smakbit av centralpark tog vi. Sen gick vi in på AppleStore. Där inne kunde man gå in på datorer, så jag passade på lite ;) Vi gick även in på FAO Schwars, Disney Store och vi gick in i Lobbyn i the Trump Building. Sen åkte vi tillbaka till hotellet, köpte mat på delin som låg vid 5th avenue och tog till hotellet och sen var vi på rummet och tog det lugnt hela kvällen.

        
Frihetsgudinnan och inne i Staten Island Ferry

     
Första besöket för oss i CentralParl


Apple Store

  
Det fanns Starbucks överallt...

Dag 2 i New York!

Dag 2 var planerat en shopping dag! Vi pkte ner till WorldTradeCenter platsen, dock var allt omringat med tre meter högt plank så man såg ingenting. Vi gick istället direkt in på Century21. Det var ett helt galet ställe, rörigt och svårt att hitta allt låg huller om buller och folk var helt galna. Sen tyckte jag inte det var så jättebilligt heller. Jag köpte en tröja, en väska och två stycken BH. Tessan hittade en jätte fin klänning som inte vr så farligt dyr dock. Det var typ det som var billigt, klänningar. När vi var klara på Century 21 var det tänkt att vi skulle åka till Macys, men vi valde att hoppa över det och åka upptown turen med hop on hopp off bussarna istället. Den rundan var inte lika bra som downtown turen, men vi fick se lite utav Harlem så de var lite intressnt iallafall. Efter det bestämde vi att utnyttja lite till av de 54!! dollar vi lagt ut på att få åka med bussarna genom att ta nattrundan också. Det var lätt den häftigaste! Vi åkte över till Brooklyn och stannade under Brooklyn Bridge och fick se den. Fick även se Frihetsgudinnan på väldigt långt håll och även Manhattans skyline var skithäftig! När vi kom tillbaka till Times Square åt vi på Hard Rock Café (Tack Tessan ;)). Jag åt revbensspjäll och Tessan åt lax. Sen bar det hem till hotellet. Man blev trött i Ny, tack vare den tunga luften, allt folk och alla nya intryck!

  

     


Manhattans enda stran som var väldigt liten.


Guggenheim museet som låg på the Museum Mile som sträcker sig längs CentralParks östra sida.

     
Times Square har en regel - alla affärer som ligger runtomkring måste ha minst 70 av sin yttersida täckt av elektriska anordningar och ljus, därför ser det ut som det gör. Det är ett häftigt ställe!

     
Vi åkte även igenom ChinaTown på nattrundan.

     
Vi stannade på en utsiktsplats på Brooklynsidan och hade en fantastiskt utsikt.


Vi var glada, men trötta!Mitt nya hem...

Idag har jag sett föräldrarnas nya lägenhet! Ett ord har jag för den: SKABB! Men som tur så ska de typ göra om hela... För det första står alla den gamla tantens möbler kvar, de ska ju bort. Sen ska köket göras om helt och även badrummet på övervåningen. Sen ska ALLA rum målas med ny färg och det är BRA! Så jag uttrycker mig slutligen så här om den nya lägenheten: Den har potenial...!

Dag 1 i NewYork

Dag 1 i New York började tidigt, vi gick upp vid åtta hoppade in i duschen och gjorde oss redo. Vi började med en frukost på Starbucks, jag drack Vattenmelon juice och en macka med skinka och ost. Näst dyraste frukosten vi åt under hela veckan. Efter frukosten gick vi upp längs 5th Avenue, vi bodde på 28th and 5th. När vi kom fram till NewYorks största bibliotek, det som är med i en del filmer svängde vi av och gick längs BryantPark där NewYork Fashion Weak är och tog oss mot Times Square. På Times Square gick vi sedan runt större delen av förmiddagen och eftermiddagen. Vi gick in på blandannat Toys R Us och M&M affären, vi såg även the Naked Cowboy. Sen åkte vi med en hop on hop off city tour runt downtown manhattan, mysigt och man fick se en massa utav New York. På kvällen sen åt vi på en resturang som hade Sushi buffé. Det var massor utav mat och olika Sushi bitar, men INGET slår Kama Sushi. En perfekt dag som avslutades ganska tidigt eftersom vi fortfarande var ganska trötta efter flygresan.

      

      


Hotellet The New Yorker


Dinnert som låg på hörnet av 28th and 5th.


Massa kakelplattor som barn ritat på till minne av WTC atacken.


Det fanns många lekplatser på Manhattan.


FN-byggnaden.
2 veckor...

Då har jag landat i Helsingborg. Ja, landat för jag flög hit från Sthlm i ett jäkla propellerplan, det det va en lite läskig upplevelse!

Veckan i Sthlm har vatt bra, inte lika underbar som NY men detr har vatt roligt att se Tessan på hennes hemmaplan och träffa hennes helt underbara familj. Speciellt lilla Isabella som jag kommer sakna!

NY var galet! Speciellt Times Square! Favorit stället var absolut på en bänk i CentralPark och titta på Baseball. Eller vad säger du Tessan? Favorit byggnaden var absolut Empire State building, vacker! Vi var dock inte uppe i den då det inte var något vidare utsikts väder.

Bara så ni vet så tog jag 712 bilder och de kommer sannolikt dyka upp här några av dem iallafall!
I NEW YORK!!

Nu ar vi i NEW YORK!!! Det ar inte klokt! Idag har vi sett Frihetsgudinnan och gatt en runda i Central Park. Just nu ar vi en jatte stor Apple store som ligger nere i marken! Tessan star brevid mig och halsar =P Vi ar typ trotta hela tiden for det ar sa mycket intryck men vi kampar pa! Hoppas ni alla har det bra dar hemma!

Saknar er!! Kramar

Hjärndöd!

Idag

ImorgonJag är nervös och lite illamående. MEN jag känner min kropp och vet att idag kommer det iallafall gå bra! =)

Tomt

Massa saker i huvudet men inget som jag kan få ner... Kanske bloggar imorgon, kanske inte! Kanske bloggar i NY, kanske inte... Bloggar absolut någon gång efter NY!

1 dag kvar... de ni!

Sista dagen

Nu har jag precis avslutat min sista dag på Kalmar högskola. Det känns hittils inte så farligt. Men det är ju så mycket som ska upplevas den närmaste tiden, så jag skjuter fram känslorna lite.

Snart är det klassfest! Efter det kanske det blir värre, eller inte!

4 vad till vad?

Den som kan gissa vad det ska stå på de två vaden i min rubrik vinner en sten från landet på andra sidan atlanten som ska hämtas i Ödåkra i Juli månad. Möjligtvis att den kan levereras till Kalmar av undetecknad någon gång i Juli!

Först att gissa rätt vinner! ;)

Publicitets trick?

Fejk eller inte? SÅ här mycket publicitet har inte Eminem fått de senaste åren iallafall. Nu vet man ju att han lever! Så det tror jag det är, ett trick för att få lite uppmärksamhet.Lista

Jag är ju inte sen på listor så när Soffan skriver och ber folk göra en på hennes blogg så... =D


Är du..

Arrogant: Det tycker jag inte
Osäker: Ibland, när det kommer till vissa saker.

Trött: För det mesta =P

Intressant: att jag är! 

Smart: Ja, jag kan tycka det ibland.

Barnslig: Ibland där med

Liten: Nej

Lätt: Jag är inte svår iallafall

Skoltrött: Ja... men suck... ÅNGEST!!!

Rolig: Det lyckas jag med det också ibland.

Pratglad: oooojaaa...

Frågvis: Ja

Organiserad: Nje

Hälsosam: Jag röker iallafall inte =P

Blyg: Det beror helt på

Attraktiv: Eeeh....

Lätt uttråkad: Nej

Vegetarian: Nej

Besatt: Nej

Pålitlig: Ja.

Filosofisk: Ibland


Har du..

För många vänner: Nej

Förföljelsemani: nej

Tvångstankar: Nej

Färgat håret: J, fasst det var ganska misslyckat

Brutit några ben: Nej, faktiskt ej

Några piercings: Räknas öronen så japp!

Egen dator: Ja då

Gjort bort dig rejält: Har väll hänt

Bra självförtroende: Ibland

Komplex: Har inte vi alla?

Kysst någon: Ja, de har väll hänt

Haft sex: Har väll också hänt någon gång

Tagit nakenbilder: Nej, inte på mig =P

Sagt jag älskar dig till någon idag: Nej, ej idag... eller den senaste tiden.

Varit kär: Ja, men det var ännu längre sedan...

Blivit kär i någon på nätet: Nej

Dumpat någon: Nej

Stulit någonting: ja, men inget stort

Gjort något olagligt: Nja, vet ej!


Vem..

Saknar du: Ewa, Marie och Linn!

Vill du döda: den myggan som var i min lägenehet inatt och bet mig!

Rörde dig sist: De vet ni nog

Slog du sist: klappa??

Kramade du senast: Min chef på biblioteket, en hejdå kram.

Kysste du senast: Ja...hehe det måste ju vara på lagfesten... hehe

Skrev du till sist: skrev vart?

Sårade dig sist: Ja, de ni!!

Vill du bli galet full med: Evelina hade vatt roligt, hon blir alltid så rolig när hon är full! =)

Gjorde dig riktigt glad senast: Så riktigt riktigt glad så att det spritter i hela kroppen har jag nog inte vatt på länge.

Fick du sms från senast: Anna Petterson i Sthlmo!

Ringde dig senast: Josephine

Ska du gifta dig med: Det får jag se
Får dig att skratta: Det finns en del....

Over and out!


Måndags kvällar kan bli bra kvällar

Gick hem till Eve igår vid fyra. Vi gick en promenad och sen hem till henne för att äta falukorv och kladdkaka. Sen skulle Evelina umgås med sitt hus så då åkte jag hem och umgicks med mitt hus + massa gäster. =) Det var väldigt trevligt med kubb och strandpingis. Jag gick dock upp till mig redan vid elva för då var jag redo för sängen.

TACK för en trevlig måndags kväll :)

New Yorkan!

Om 1 vecka är jag fan I NewYork! De ni kommer vara så förbaskat underbart!!!!

JUNI!!

Så har Juni ankommit. Min sista månad där jag bor och är värksam i Kalmar och det bara en vecka.

Vi börjar juni med redovisning av vårat tema. Det hoppas jag verkligen kommer gå smidigt, har ett svullet ögonlock så känner mig inte så vacker idag :( Hoppas det går äver till på söndag.Nu ska jag snart hoppa upp ur sängen äta lite snabbt och dra på mig kläder. Orkar egentligen inte alls!

Ha de super!

RSS 2.0