Helsingborgs festivalen 2010!

Dags i år igen då! I torsdags var jag nere först med Ewa och Erika, åt lite älgkebab, tittade på RIxFM festivalen och dansade med lite konstiga rörelser. Sen träffade vi MArie och Emelie, vi gick på marknade och shoppade lite, jag och Marie avslutade kvällen med lite Thai mat. Sen gick jag hem i regnet.

Igår, fredag var jag nere med Linda och Micke. Jag åt Langos med Krabba, räkor, svart rom, ost, gräddfil och vitlök, mumsigt! Sen satte vi oss i ett öltält jag drack en cider och kollade på en massa tanter som dansade till ett coverband. Sen kollade vi på the Poodles, de var faktiskt bättre än vad jag trodde de skulle va, vi var nog alla tre väldigt överraskade. Sen skulle Micke iväg så jag och Linda gick och tittade på Bungyjumpet. De senaste åren har jag alltid gått och ställt mig under det ett tag och tittat. Jag tycker kicken att stå under och titta på räcker för mig. Sen gick vi och tittade lite på marknaden och sen begavs det hemmåt igen.

Idag ska jag träffa Cathrine och det blir nog minst lika trevligt idag.

Bio igen!

Har precis kommit hem från bio. Såg Inception med Catarina. Den var lite klurig, men bra. Jag förstod nädtan allt utom slutet. Inte helt nöjd med slutet. Som vanligt för mig då alltså =)


Smyckeshållare

Fick precis ett ryck!

Har väldigt länge letat efter bra smyckeshållare och just precis kom jag på en idé. INTERNET!! Varför har jag aldrig letat där innan?? Dumma jag... Så nu har jag beställt två hållare... Hehe, det fick bli så, jag hoppas de är bra. Jag beställde från www.mihi.se De hade massa roliga former och så men jag gick med två klassiska. Känndes som det passar min lägenhet bäst.

 

Första är för halsband och örhängen och den andra för armband. Nu räknar jag med att äntligen få koll på mina smycken! Finally! 

Bilderna tagna från www.mihi.se  


Utgång!

Var ute med Eve och Ewa igår. Det var trevligt, med försfest hemma hos mig! Vi gick ut... först till hampan och sen till Harrys. Kom inte i säng förrän vid fem inatt och sov väll till nio. Så efter fyra timmars sömn inatt är jag ändå piggare än när jag går upp en jobbedag. Tycker det borde varit tvärt om, mer effektivt och roligare så.

Lämnar er med en väldigt fin bild på mina favorit tjejer:


Cykelsemester 2010

Så den 17 juli, i lördags drog Evelina ut mig på en cykelsemester som skulle sluta i Ljungby. Jag följde med ganska frivilligt men hade ingen aning om vad som skulle ske.

Vi började med att cykla ut genom Helsingborg i riktning mot Ödåkra. Där stannade vi för att se hur vi sedan skulle cykla. 


Evelina precis utanför Ödåkra. Här var vi fortfarande pigga och glada.


Sen bestämde vi oss för att cykla ut mot Hyllinge och sen vidare mot Söderåsen och Klippan. Söderåsen var nog en av de tuffaste bitarna men även den roligaste för det blev några ordentliga nedförsbackar. De var i denna svängen vi döpte min cykel till fyllot för en kunde inte stå upp själv med all packning utan var antingen tvungen att ligga ner eller luta sig mot något. Sen hittade den alla groapr i vägen och det var verkligen cyklen som gjorde det! Knasigt...


Högst upp på Söderåsen.


Vi körde igenom Kvidinge och Klippan, ca 5 km norr om klippan stanande vi och slog läger vid några UFO ägg, eller Hö balar? Vad ska man egentligen kalla dessa vita fenomen? Här åt vi iallafall en väldigt god middag som Evelina hade med. Köttbullar med potatismos, majs och avocado.

    
Evelina äter vår goda mat. Det var riktigt roligt att klättra runt bland dessa UFO ägg och Evelina hittade solen.

Dag två cyklade vi först mot Örkelljunga och sedan svängde vi av mot Åsljunga. Sen vidare mot Skånes Fagerhult och Markaryd. En bit utanför Åsljungasjön stannade vi vid Hultasjön och hade jättefin utsikt vid vår Lunchpaus.

  
Nudlar med soppa var väll inte det godaste vi åt under resan. Men det var ett väldigt mysigt ställe att äta det på.

Sen var det bara att cykla iväg mot dagens stopp Hannabadssjön strax söder om Markaryd. Vi såg en massa roliga och fina saker. En massa olika djur, på resan såg vi: kor, får, grisar, hästar, rovfåglar, fiskmåsar, tranor, hundar, katter, hönor, tuppar, mullvad, grävling, ankor, igelkott och alldeles för stor variation av insekter.

     
Hönor, ankor, tranor och kor!


Vi lämnade Skåne län och körde in i Kronobergs län.

Där vi stannade natt två var som sagt Hannabadssjön. en väldigt mysig men blåsig sjö, så här åkte alla kläder på.  Här fick vi myggbett, fästingbett och en andra massa små insekter stötte vi på. Men det var den bästa sov utsikten på hela resan. Och det var även här det blev en del radiakala ändrinar i färdplanen.

     
Hannabadssjön.

De radikala förändringarna blev de att vi kom fram till att vägarna till Ljungby blev inte alls bra. Vi kunde inte heller komma överens om hur vi skulle ta oss hem. Så istället för Ljungby bestämde vi oss för Mellbystrand som sen slutade i att vi hamnade i Skummeslövsstrand.

   
Vi slog upp tältet på Skummeslövs Ekocamping.

   
Vi tog en cykeltur på Skummeslövs sanddyner.

Vi stannade i Skummeslövstrand hela tisdagen och tog det bara lugnt och avslutade dagen med minigolf som faktiskt jag vann. =o

 
Evelina spelade jätte bra minigolf och det avgjordes först på sista hålet. 

 
Andra bilden visar på hur sena mina solglasögon blev efter att de gick sönder första dagen! Vi fick tejpa dem och de blev aldrig som de var innan.

På onsdagen begav vi oss hemmåt, en kort cykeltur på 8km till Båstad och sen på tåget som tog oss hem till Helsingborg resp, Malmö.

 
Slutet av resan. Kanske inte ligga pigga men iallafall fortfarande väldigt glada.

Tack Evelina för en väldigt rolig semester!



Bra musik!

Jag gillar denna sången! Ett bra gung och skulle nog passa bra på ett eller annat dansgolv! =)


The Ark, the Sounds och Amanda Jensen!

Var på konsert igår den 15/7 2010 och det var ju helt underbart bra, iallafall the Ark. Så fantastiskt bra var dem, vilken show och vilken scen närvaro Ola Salo har, han tog ju över allt! Helt fantastiskt. Note till mig själv: Kommer the Ark till hbg igen: GÅ!

Ja visst ja, Amanda Jensen och The Sounds var väll också ganska bra. ;)




Ujabuja!

Stängt på jobbet idag. Vi stänger halv sex, sista barnet blev hämtat tjugo i sju! Klarar ni den matten? Igår badade jag med pappa, det var skönt och jag var sval hela eftermiddagen.

HAr ätit en massa glass... bästa sättet att överleva!

Nu ska jag kolla kalrt på Ugly Betty sen lite Gilmore Girls! UJABUJA!!

Varmt

Väldigt varmt idag igen. Har gått en runda till affären för att panta lite och vid två ska jag panta.

Har kollat mycket på Gilmore Girls denna helgen. En ganska så intressant sak är hur man ändrar sina åsikter från det att jag såg serien första gången. Då tyckte jag om Dean och tyckte absolut att Rory skulle va med honom. Nu tycker jag inte alls om Dean, han är bara svartsjuk och tråkig, heja Jess! Innan tyckte jag Dean var snyggast, nu har jag gått upp en generation och gillar absolut, Christoffer, Rorys pappa mest. Vänta bara tills nästa gång jag ser den, då kanske jag tycker Rorys morfar är snyggast! =D


Grilla

Igår åt jag för första gången i år grillat kött hemma hos föräldrarna, det var så himmelskt gott! Mamma är duktig på att göra god potatissallad.

Idag har jag städat, blev inte alls någon intensiv städning. Det är det alldeles för varmt för. Lämnade även in min cykel idag, får tillbaka den på måndag. Tänkte det kunde vara bra med en genomgång innan cykelsemestern som påbörjas om en vecka.

Det är jätte varmt i mitt vardagsrum men inte i köket och sovrummet, så funderar på att gå och lägga mig i sängen och läsa lite. För denna värme tar kål på mig!!

Uppdatering!

Fredagen den 2 juli var jag ute på AfterWork med Cathrine och Veronica. det var riktigt riktigt trevligt. Vi åt gott, snackade en massa och gick en promenad. Även Ewa gjorde oss sällskap en stund. Väldigt trevligt som sagt =)


Solnedgång på gröningen.

På lördagen sen åkte jag till Ven. Där skulle jag möta upp Evelina och Linda och en massa andra folk som redan hade sovit där en natt. Det var ebn urmysig dag med övernattning som innehöll bad, cykling, glass, korvgrillning, brasa, arga engelsmän, fotbolls spel och trevligt sällskap. Kom hem vid två i söndags och då dekade jag! =)


En fin brasa på ven.

I dag har jag vatt hemma en liten stund igår började veckorna på Tornerhjelms för denna sommaren och idag var då andra dagen. Har även idag sett Eclipse, the Twilight Series med Mi och hennes vän Emelie. Det var en bra film och det var iallafall tre tjejer som var helt paralyserade när vi såg Jacob! Så alla var nog TEAM JACOB där! =)


RSS 2.0