Julmarknad och Narnia

Dagen har vatt ganska seg på slutet. Började med att jag och Jamie åkte in till stan för att hon skulle ju hem... Sen rin gde jag Tessan och vi gick på slottets julmarknad. Det var första gången för mig så det var en ny upplevelse i en stad jag bott i snart tre år. Jag har ju knappt vatt inne i slottet annars. Jag köpte två korvar och lite godis.

Nu ligger jag i min säng och tittar på Narnia och sover om vartannat. Snart klar med första, sen ska jag se andra. Om jag hinner.... Började med första vid fyra. Har sett 1½  timme på den nu...hehe... Nä, titta vidare...

Första advent

Jaa, idag är det första advent och det är flera gånger under dagen jag har stannat till och insett detta faktum. Så glad första advent på er.

Lördag kväll

Idag har det vatt en bra kväll i snitt. No taste var sådär. Kännde mig ganska trött och hängig. Vi fyra som var där gick till kåren runt tio. Jamie, Tessan och Teza gick efter ett tag in på puben. Jag gick mest runt och flummade bland en massa folk. Det va skoj... Skickade hem lite fulla människor och cyklade hem sedan. Nu packar Jamie sina grejer och snart ska vi snooza.... Natti natt


Jamie

Jamie är här och hon har inte sovit så mycket inatt för jag snarkar visst. Jaja, hon bara ljuger... Snart ska vi ta oss in till stan på något sätt... Får se hur, buss eller cykel. Jag lutar åt buss, men Jamie får bestämma... Huum...Igår va de trevligt på puben. Men vi var knappast långrandiga.

Imorgon är de första advent =O

Trött, tröttare, tröttast!

Det är en lek jag och Tessan leker nu. Ingen vinner för båda är tröttast. Vi ska sitta i en timme och 40 minuter till och har på 1½ timme transkiberat 6 ½ minut. Det tar sin söta lilla tid.

Aj

Mitt ben gör ont och min lägenhet har inte brunnit upp. Vissa är äckliga och andra är hur goa som helst. Vissa saker går bra och andra sämre. Hej då!

Jaaa,

Här bryter vi på lite tyska! Eller de gjorde iallafall hon som svarade när jag ringde Helen och Jörgens. Jag skulle boka bord till examen men de hade inte kommit så långt än. Så hon skrev en liten lapp. Huuum..får nog ringa och kolla upp den bokningen sen någon gång. Nu sitter jag och äter upp resten av min choklad...alldeles för gott...

Dagens konstaterande

CocaCola innehåller kryddan kanel.
Mörk choklad

Är sååå beroende framkallande.... och sååå gott...mumma...


Jason Mraz

Bra, bra lååt
Wake up everyone
How can you sleep at a time like this
Unless the dreamer is the real you
Listen to your voice
The one that tells you to taste past the tip of your tongue
Leap and the net will appear

I don't wanna wake before
The dream is over
I'm gonna make it mine
Yes I, I know it
I'm gonna make it mine
Yes I'll make it all mine

I keep my life on a heavy rotation
Requesting that it's lifting you up, up, up and away
And over to a table at the graditude café

And I am finally there
And all the angels they'll be singing
I, la la la I, la la la I, la la la la love this

Well I don't wanna break before
The tour is over
I'm gonna make it mine
Yes I, I know it
I'm gonna make it mine
Yes I'll make it all mine

And timing's everything
and this time there's plenty
I am balancing
Careful and steady
And reveling in energy that everyone's emitting

I don't wanna wait no more
No I wanna celebrate the whole world
I'm gonna make it mine
Because I'm following your joy
I'm gonna make it mine
Because I, I am open
I'm gonna make it mine
That's why, I will show it
I'm gonna make it all mine
Mm gonna make, gonna make, gonna make
Gonna make it, make it, make it mine
Oh my, yes I'll make it all mine

Va?

Ipred lagen...Ja, vad ska man säga? Dum? Ja.... Ett problem med dagens film industri är att den är alldeles för långsam och dyr. För långsam att pågrund av att en film kanske kommer ut på bio i juni månad och går på bio några månader. Sen kommer den inte ut på DVD förrän sex månader. Folk vill kanske se filmen igen utan att behöva gå på bio igen som är DYRT för att se en film, flera gånger. Sen är det dyrt som sagt. 1 Det är dyrt att gå på bio. 2. Det är dyrt att köpa en film. Och med dagens ekonomi....suck! Sen vet man inte heller om en film är bra innan man sätt den? Hyr man en film för nästan 50 spänn eller köper en för runt 200 kronor, som man inte sett och inte vet är bra? Ta sex and the city filmen. Den erkänner jag att jag ladda ner. Men sen tyckte jag den var så bra att jag köpte den. Det är inte säkert att jag hade köpt den om jag inte tyckt den var bra.

Problem 2. Serier. I Sverige är vi så efter med serier jämfört med USA, de kan va på säsong 20 när vi är p åsäsong 3. Är man sen borta någon vecka och missar ett avsnitt då är man typ körd i den serien. Det är också jätte tråkigt.

Musik är en helt annan femma sen kanske. 1.Den borde vara lättast och billigast att köpa på internet. Det är nånting man verkligen skulle kunna göra något klokt av. Sen finns det ju alltid YouTube. 

Slutligen: Ipred lagen kränker sveriges befolknings privatliv OCH en sån här debatterad fråga borde man ha folkomröstning om.


Trött

Idag har vi transkiberat klart den första intervjun. Nästa intervju har vi på onsdag klockan tre på Öland. Ska bli intressant med tanke på att vi jobbar puben sen och att intervjun efter det är på torsdagen tidigt på morgonen i Mönsterås. Så de blir trevligt. Men men, nu är det dags för en lugn kväll i min säng med mörk choklad och blåbärs sorbét. Kan livet bli bättre? Ja, lite...=)

Häftigt och på riktigt!!


Låt den rätta komma in

Bra film. Läskig film.


Bio

Snart blir det bio med Tessan. Vi ska se den svenska vampyr filmen låt den rätta komma in. Jag har annars städat lite idag och vatt en sväng på apoteket. Det ska bli förändring här hemma i plasa del Frida. Eller kanske inte, vi får se =)

En Ovanlig dag på puben!

Jobbade puben igår. Shit, det var en speciell jobb kväll. Först gick bongmaskinen i köket sönder. Den som skriver ut alla matbeställningar som görs i baren. KAOS! Vi fick sprina med handskrivna lappar till köket hela tiden. Kassan pep också hela tiden för den gillade inte att vi inte hade någon bongmaskin i köket. Sen kom nästan det värsta! Kassan fick mer spel än att bara pipa den hängde sig och började skriva ut en massa konstiga lappar. Den fick vi stänga av helt enkelt. Så nu hade vi ingen fungerande kassa där uppe heller. Aj då! Så nu fick det springas med bonglappar mellan nedervåningen och köket istället. Kan nog säga att det är första gången man kunde beställa mat på nedervåningen. Det gick jue, men det blev mycket spring och fyra personer i den baren var kanske så där. Men men, efter ett tag lagade Markstedt bongmaskinen och allt började fungera igen. Eller om han snodde en annan bongmaskin från kåren, jag förstod inte riiktigt det =) Iallafall så avslutades dagens komplikationer med att vi fick en brandinspektion som dock gick bra. Så de va ju skönt iallafall.

Så det var en Ovanlig dag på allas vår älskade pub.


snö?

Här vaknar man och så är det snö utanför. På marken, i träden, och på taken. Har vi hamnat i juletider helt plötsligt?

Memories...

Ett klipp från nollningen 2006 när vi dansar Karolin dansen. Väldigt svårt att se vem som är vem, men jag tycker mig se Vickan, Jessica, Jonas.H, Elin och Anders. Sen är jag inte säker men kanske Jamie dyker upp emellanåt? Mig själv ser jag inte alls. Men sen kunde jag inte linedancen då. =)  
Lista

Gjorde denna listan för ca ett år sedan, men det är intressant att se vad som ändras! Så om ni vill se de gamla svaren så gjorde jag denna 21/11 förra året på bloggen.

Nämn något som gjorde dig glad igår:
Att jag fick en dator som verkar fungera =)
Vad gjorde du kl 8 i morse?
Sov...
Vad gjorde du för 15 minuter sedan?.
låg på samma plats som nu med datorn.
Det sista du sa högt?
Antagligen Bajs, eller något dumt till mig själv...=)
Vad har du druckit idag?
C-vitamin
Vad var det senaste du åt?
hamburgare i går kväll
Vad var det senaste du köpte?
Varm choklad + ett kexchoklad på ibblan igår
Vad är det för färg på din ytterdörr?
Vit
Vad är det för väder hos dig just nu?
solen lyser, men jag tror det är kallt
Godaste glass-smaken?
Blåbärs sorbet!!!
Tror du på kärlek vid första ögonkastet?
Nja,
Sover du tungt?
Absolut inte
Drömmer du mycket?
Ja, väldigt mysko drömmar
Mardrömmar?
Ibland, men jag är inte så rädd för dem, hade många när jag va liten så jag blev väll van :)
Trivs du med ditt jobb?
Skolan? Jadå, men jag gillar inte c-uppsats =S
Favoritklädsel?
Jeans och en tröja, gärna färgglad :)
Vad ser du om du tittar åt höger?
En vägg
Vad gör dig glad just nu?
Att jag ska gå på bio i helgen och en dag ledigt =)
Vad ska du göra härnäst?
Ta på mig och cykla iväg till bibblan.
Höger- eller vänsterhänt:
höger
Humör just nu:
Trött
Favoritgodis:
Ingen speciell. Men kexchokladet igår var gott.
Kläder just nu:
Inga, hehe...
Musik just nu:
Ingen
Sommarplaner:
Ööööh, de är lite för långt kvar
Hur många kuddar sover du med:
Fem
Spelar du nåt instrument:
Nej
Morgon- eller nattmänniska:
Dagmänniska :)
Vilka är viktigast för dig:
Familjen och my friends!!
Bio eller promenad:
Bio
Stjärntecken:
Stenbock
Äckligaste insekten:
Nattfjäril!! Uuuuh....
Vad vill du jobba som?
Lärare eller ha ett eget företag
Stökigt eller välstädat?
Välstädat, fassy just nu är det stökigt.
Skulle du nånsin få för dig att hoppa bungy-jump?
Njaa...tror inte det
Gillar du att sjunga?
Ja fast jag sjunger inte bra
Vad längtar du mest efter just nu?
Maat, har inte ätit än :(


ASUS, ACER, ASUS

Ja, det är i den ordningen märket på min låndator har varit. Är inne på tredje låne datorn nu och hoppas att denna håller. Det är lite intressant med en ny dator varje dag. Men egentligen vill jag bara ha min dator. Vet ju hur den fungerar och har saker på den som jag inte har här. Snart ska det sovas, för gissa vad som ska göras imorgon? Joooo, c-uppsats! Börjar bli lite trött på att bara va på ett ställe hela tiden? What about the city?

Min blogg i ett nötskal


Trötthet

Det känns som om jag är konstant trött för tillfället. Är bara trött, trött och trött. Har ingen lust att göra någonting, och vill egentligen bara vara hemma hela tiden. Men det går ju inte. Är knappt hemma alls.

Nu har det blivit en massa inställt denna veckan iallafall. Men det betyder typ bara mer nästa vecka eller något sånt typ! Vill ha jullov nu och vara klar med den fördömda c-uppsatsen. Har inte återhämtat mig riktigt från allt negativt än. Imorgon blir det iallafall lite sovmorgon då Tessan ska tatuera sig. Att ha ett liv utanför c-uppsatsen? Vad är det? Inte vet jag då...


Dagens bild

image205

Detta var dagens bild för ett år sedan och idag. I like it...

C-uppsatsar

IGEN!!! unusual... Vi har fått en massa not så underbar respons. Det var bara negativt i 45 minuter, lite jobbigt faktiskt. Vi lär oss att man ska börja med något positivt och sen ta det negativt. Här var det BARA negativt hela tiden.

Nu har vi precis haft lunch och vi har fått tillbaka lite energi. Ikväll är det jobb på biblioteket.


Dator...

Nu kommer jag ha en dator hemma med internet till jag får min egen. Det funkar väll, men hade hellre velat ha miin fiina dator jue! Det är en Acer denna med så jag känner verkligen igen funktionerna och så. Har saknat detta känner jag. Men samtidigt känns det så temporärt.

Nu ska jag ta det lugnt idag. Upp tidigt imorgon för handledar samtal halv nio....

Fy

Nu var det alldeles för länge sedan jag bloggade. Dååligt av mig...=( Men imorgon ska jag antagligen få hem en lånedator från ONOFF. Annars funderar jag på att köpa en ny liten dator. Har ju pengarna...

I torsdags var det jätte roligt på sittningen. Jag blev ganska dragen så fredagen spenderades för det mesta i sängen. Åkte på styrelse kick off hemma hos Jonna och det var mysigt och lugnt.

I går var det riktigt roligt på BODA BORG. Jag var i samma lag som Cecilia och Sara och vi kom sist men vi har nog mest blåmärken =) Vi klarade 9 banor. Laget som kom 3:a 10 och 2orna 13. Dem som vann klarade 16. Så det var inte långt ifrån 3edje plats iallafall. På kvällen var det tema fest. Mådde inte så bra egentligen men åkte dit ändå. Inte så ofta man träffar Ciile och gänget. Jag har en del bilder från helgen men inget ställe att lägga dem på just nu. Vi får se vad som händer...

Idag var det upp någerlunda tidigt för jobb och nu är jag här. Vill egentligen bara soova...

Sushi

Idag har jag ätit Sushi med Tessan! De nu, var något nytt :) Saknade Josse lite och våra traditioner som inte Tessan vet. Men jag kan ju inte äta Suhi med Josse resten av mitt liv. Så de va en bra träning ;)

Nu sitter vi och skriver c-uppsats igen. Ikväll är det sittning och det ska bli skoj :) Har mina planer... =)

Stup?

Det uppstod lite fler anledningar till varför jag ska hoppa utför ett stup i går kväll. Blev bara så himmla trött på hur livet hela tiden ska spela elaka, väldigt elaka spratt med mig hela tiden. Men det finns ett problem med detta hoppa utför ett stup. Det finns inga stup i Kalmar! Men vi ska ju till Karlskrona på lördag, so how knows! =)Ett bra stup?
 


Jobb

Nu står jag här på biblioteket igen och jobbar och står i. Fyra vagnar med böcker som ska ställas ut idag, så mycket har vi inte haft innan. Jag har redan satt ut en och Jens är och sätter ut sin första vagn nu. Nu piper skrivaren åt mig och jag orkar inte titta på den. Ska sortera vidare på alla dumma böcker nu. Har en del kvar! Usch och fy...


C-uppsats

Här sitter vi med vår c-uppsats igen. Idag är jag på bättre humör. Tror mitt paket med blåbärsorbet som jag krängde i mig hjälpte. Var så sugen på en specifik sorts kakor. Men dom fanns inte på Maxi =( Då blev jag ledsen... Nu ska vi snart äta, maat. Korv stroganoff....

Ooooh

Sitter i en datasal på Storken, har verkligen ingen lust att åka hem. Känner bara ångest, lyssnar på Peter Jöback och blir inte mycket gladare av hans sorgliga låtar. Har bara lust att hoppa utför ett stup just nu och skrika en massa! Men men...ihade vatt taskigt att lämna Tessan med C-uppsatsen. Så jag väntar med att hoppa utför det stupet.

ordet vadå då?

Ordet är BAJS och det sägs hela tiden... Företaget är ONOFF och SOLID och C-uppsatsen är målet. Denna dagen är BAJS! Men nu har jag druckit massa X ray så energin finns iallafall. Nu lyssnat jag på Hakuna Matata så det är lyckat det med....

HAKUNA MATATA på er alla!!Jobbigt

Idag börjas det skriva på C-uppsatsen men Frida är INTE på ett bra humör. OnOff och försäkringsbolaget vill bara bråka med mig. Och allt jag vill är att ha min dator. Bla bla bla... Men det är bra att Tessan är på G idag iallafall. Jag har möjligtvis också hittat en peer-reviwed artikel. Kan saker ochj ting bli mer intressanta just nu? JA! Om jag hade min fina dator!!


Bankelibank

Sitter på expen nu och bankelbankar ihop en låda. Rättare sagt lådan Fira som i sig har 9 lådor och varje låda ska ha 8 spikar. Det blir 72 spikar att slå in. Har hittils gjort fem lådor så jag har bara 4 kvar =)  Tänker mycket på att inte försöka störa folk. Har två timmar på mig nu, ska börja sortera också men kommer väll  inte bli klar...

Bankelibank bank

FIRA Minibyrå med 9 lådor

Still...

3 timma och 30 minuter senare sitter jag och tessan fortfarande och skriver på våra paper. Men vi har ju absolut kommit en bit och vi ska båda börja på vår tredje sida och sammanfattningen snart. Puben öppnar sju, om  och då planerar vi att vara där och smaka bakpotatisen. Men just nu kan jag bara känna min träsmak i rumpan och värken i benen. Nä, till att skriva klart det sista...

2 dygn

Det tog två dygn för mitt mms att komma in som ett inlägg. Det tycker jag är liiite för lång tid. Men Gunnar är ju gullig så jag är glad att det kom in överhuvudtaget.

Nu ska jag och Tessan skriva paper efter att ha suttit på c-uppsats handledning på förmiddagen. Sen blir det bakad potatis på puben ikväll. Det blir la gott det...


Gunnar, Eves nya kompis.

MMS

Gunnar, Eves nya kompis.


Havets varelser

Gick in på en av mina favoritbloggar.  cmj.blogg.se. Där hittade jag denna vidoen. Jag blir så förundrad över havets varelser och hur fantastiska dem är, se och njut.
Jobba Jobba

Nu sitter jag på bibblan och sliter. Det har faktiskt varit väldigt mycket folk här jämfört med hur det brukara vara. Men det är skönt att ha något att göra. Det är sååå givande att hjälpa folk. Resten av vekan blir det annars upp rätt så tidigt för lektioner och annat. Ska ju ha seminarie klockan kvart över åtta på torsdag. Imorgon ska jag och Tessan träffa vår eximinator för disskussion och sen ska vi skriva paper. Just nu vill jag bara hem och äta och sedan och soova =)


Still no computer

nej, men de kanske ni alla förstår. Iallafall så är det mycket som blir lidanade i mitt liv då.  Missade ett möte i torsdags, ett seminarie igår och det värsta av allt är att mamma och pappas juklapp inte hinns göras. Får panik göra den sen i slutet av november eller nått. hehe...=(

Iallafall så blir det snart Sushi och innan det ska jag sitta på expen. Sitter där nu, vi har en dator oooh... Ska försöka få tag på vaktis en gång till och st'da lite. Sen blir det Sushi!! =)

Hej hej lingonsill


RSS 2.0