Småländska!

Pratade precis med Jonna i telefon och mina småländska öron har verkligen blivit avvänjda här i Skåne. Jag är normalt van vid Jonnas dialekt eftersom hon är Kalmarit. Men nu hörde jag verkligen småländskan i öronen. Men det va trevligt att få komma tillbaka till Kalmar ett tag.

Lite sponsring till nollningen har precis rullat in nämligen och därför har jag pratat både med Vickan, Anders och Jonna idag. Men det är ju bara Jonna som har den breda dialekten. Nej! Nu saknar jag Kalmar.... Det är bara 1½ånad tills jag drar mig dit igen. Nämligen den 18 aug som det ser ut nu. Längtar lite...

Dunk dunk dunk dunk

Ngn jäkla idiot som spelar dunka dunka musik så det hörs över hela Ödåkra. Kan man inte få ha det lite lugnt och skönt så här veckan innan man börjar jobba? Antagligen inte för nu satte han på en ny låt...Suck...!

Mina fina skor

Idag använde jag min nya röda skor för första gången när jag var med familjen och åt på restaurang. Åt musslor till förrät och Gös till huvudrätt. För er som missat mian alldeles underbara skor, så kan jag lägga in en ny bild på dem. Man kan inte se dessa skorna för mycket =)


Äntligen inser folk!

Jag skrev för ett tag sedan att jag såg på programmet sjukhuset och kom då fram till att jag aldrig skulle skaffa barn. Nu har dem en disskusion på aftonbladet att programmet barnmorskorna skrämmer kvinnor från att skaffa barn. Det är ju precis som om dem pratar om mig. Jag tittar aldrig på dem programmen för jag blir så avskräckt. Om jag någon gång tittar på dem så byter jag snabbt bort. Det samma med det danska programmet, unga mammor. Så fort någon ska föda, så byter jag kanal. Helt enkelt...

Ska samtidigt lägga till att det är för smärtorna jag byter kanal. Att se hur kvinnorna vrider sig i smärtor, nej inget för mig tack...

Sliding Doors

Ligger och tittar på en ny film nu, Sliding doors. Handlar om Helen och hur hennes liv utvecklas på två olika sätt beroende på om hon missar tåget eller inte. Jag hejar hela tiden på att hon inte ska missa tåget. Jag kommer också fram till en intressant sak. Hur mycket jag än bråkar med mina föräldrar så är jag lyckligre här än vad jag hade vatt hos Jonas. Det är precis sådana slutsatser jag måste komma fram till. Heja mig!!

Filmer

En bra sak med att vara ledig är alla bra filmer man kan se. Den senaste veckan har jag sett 4 bra filmer.

I lördags såg jag The Aviator med Jamie. Den var konstig, men bra. Den grep tag i en och man kännde med honom, samtidigt som man tyckte att Herr Aviator var en idiot i vissa till tillfällen.

I söndags såg jag Transformers med min bror. Bättre än jag trodde den skulle vara. Men och ett stort MEN!! När man såg fienderna så bara skrek det LOTR. Ansikt uttrycken och kroppsrörelserna hos the bad boss Megatron påminnde om Orcerna. Sen musiken är också väldigt LOTR aktigt. Pampig och stor.

I går och idag såg jag Happy Feet. Den var sådär, hade tänkt mig mer om den. Handlar om en koloni kejsarpingviner och hur dem sjunger sig till sitt livs kärlek och hur mycket kresar runt det. När sen en pingvin födds som inte kan sjunga utan dansar istället så händer en mass grejer. Resten får ni se...

Idag såg jag Guldkompassen med Mamma, den var riktigt bra. GIllade speciellt det faktum att alla människor själar fanns i ett djur som alltid fanns vi deras sida. De kallades demoner. Hoppas verkligen det kommer en uppföljare som mamma och jag tror. Väldigt bra film och Tessan jag tror verkligen du skulle gilla den!

Nu ska jag krypa ner i sängen och titta på Norton hears a Who.

           

Bag in da Box!

Denna låten har ett väldigt bra gung... Sen att jag inte dricker vin kvittar. Denna låt får mig nästan att vilja dricka ändå. Hehe, får köpa vodka bag in box.


Tjejig?

Ytterliggare en lista, I lööööv....

Hur naturlig är du?

Du har....

( ) En plattång
( ) En locktång
(x) Designparfym
(x) Mascara över 100 kr
( ) Fondation över 200 kr
( ) Ögonfransböjare
( ) Olika borttagningsmedel
( ) Speciell hårbalsam i en sprayflaska
( ) Läppglans över 100 kr
( ) Hårinpackning
( ) Bodybutter
(x) Bodylotion
(x) Parfym över 300 kr

Du ...

( ) Använder locktång/plattång varje dag
( ) Använder fondation varje dag
( ) Använder mascara varje dag- vardagar iaf
( ) Använder kajal varje dag
( ) Avänder läppglans varje dag
( ) Använder bodybutter varje dag
(x) Använder bodylotion varje dag
( ) Använder ansiktsrengöring varje dag
( ) Använder hårinpackning varje dag
( ) Använder hårspray varje dag

Du har...

( ) Tonat håret
( ) Färgat håret
( ) Hårförlängning
( ) Piercat dig
( ) Tatuerat dig
(x) Tagit hål i öronen


Totalt: 5

0-10 Yeey! Naturligtvis naturlig tjejen!

10-15 Konstgjord behandlad blomma.

15-20 Kanariefågel i nordisk miljö.

20-25 Fryst jordgubbe.

25-30 Barbiedocka. Bara plast

Haha, ganska rolig graderings skala...


Project Runway

Jag har blivit helt besatt av Project Runway... De har visat säsong 1,2 och 3 varje vardag mellan 4 och 5 på eftermiddagen. Imorgon är det final i säsong 3 och det är så spännande. Igår började dem sända säsong 4 och det ska sändas varje onsdag klockan 22. Det är så bra och där är så fina kläder med och såklart vissa urfula!

Irriterad

Idag har jag gått och varit lite små irriterad hela dagen. Vet inte varför och det finns ingen direkt anledning heller. Imorgon ska man åka til mormor som ska bjuda mig och lillebror på födelsdags lunch. Wippie...

Snart ska jag krypa ner i sängen och titta lite på TV.

Känner bara för att skrika och  vara lite agressiv, men ska nog ta och sova istället...hehe

VFU

Har precis kollat vart jag ska ha min VFU och det blev på Tvärskogs skolan i en F-klass. Känns rätt bra faktiskt. Kommer verkligen kunna använda mig av allt jag lärt mig denna terminen. Och det tar bara 34 minuter med buss. Dock verkar det som om jag får ta en buss vid sju på morgonen varje dag, det är tidigt. Suck... Men jag lär väll vänja mig nu i sommar när jag börjar halv sju på vardagar.

Nu ska jag nanna, imorgon är det upp tidigt för att fira brossan lite.

Skön trötthet..

Har jobbat nu på morgonen och är så skönt trött, trött för rätt anledingar =) Så nu ska jag relaxa resten av dagen, imorgon fyller lillebror år. 19 och stora pojken...

Störd

Väla gick bra, köpte bara ett par örhängen för 19 kronor. Men jag va på lite kasst humör. Är nog alla småsaker som hänger över mig som måste göras.

Förutom VÄLA så har dagen gått långsamt fram. Imorgon ska jag jobba och tjäna lite mer pengar, det är gött. Hehe, dock är jag så urfattig som man kan bli just nu. 400 kronor att leva på till den 25 juli. Woho... Men 100 kronor är redan åtsidosatta iallafall till att se SATC filmen. Kanske med Josse, det hade vatt skoj.

Nu ska jag se lite på TV, sen blir det till att sova för imorgon ska man upp tidigt.

VÄLA

Ska en sväng på VÄLA med Linn snart. Men jag får inte hndla något, har inga pengar till det. Bara om jag hittar ngt på ett väldigt bra erbjudande. Nä, men det är nästan bud på att lämna kortet hemma. Allt detta för att den jäkla mobilräkningen kostade 500 spänn denna månaden. Nej, det blir till att använda mobilen mindre och föräldrarnas hemtelfon mer. Suck...

Norges herligaste= ripoff!

Har ni sett detta program som börjar nu klockan 22 på femman? Det går under rubriken som "Norges svar på Filip och Fredrik", i sverige iallafall och närmare kan man inte komma en beskrivning. De är två killar som intervjuar massa underliga människor i Norge på exakt Filip och Fredrik manér, tillochmed effekterna och ljuden på TV är liknande. I Förra veckans program hade de tillochmed med en person som Filip och Fredrik hade intervjuat. Jag tycker det är synd om dessa grabbarna som måste spring runt och köra samma grej som Filip och Fredrik och inte sin egen. De är ju inte hälften så roliga. Nä, buuuu för det!!




End skillnaden är möjligtvis att de är bröder.

Lista!

Erkänn att ni har saknat mina listor...!! Så här kommer en ny, enjoy =)


Har du pojkvän/flickvän? Nej
Är du kär? Nej
Hur tidigt stiger du upp? Beror på om man måste upp eller inte.
Vem/vilka vet mest om dig? Josse och Ewa skulle jag nog säga
Gillar du att slåss? Nej
Vad ska du göra ikväll? Inget speciellt tror jag, äta tacos =)
Har du utländska föräldrar? Nej
Var har du ont? Lite i huvudet
Är du bra på att måla? Ja, lite får man väll hoppas eftersom jag både ska utbilda och har själv blivit utbildad.
Vem kramade du senast? Jamie va de nog.
Vad längtar du till? Nollningen i höst faktiskt, ska bli skoj =)
Sparare eller slösare? Sparare
Bio eller promenad? Bio
Är du kittlig?Japp
Rädd för insekter? Såna stora äckliga nattfjärilar. Hade en i mitt rum i natt =S
Anser du att du är stark? HAHAHA, nej!
Nämn något som gjorde dig glad igår: Igår va ingen riktig glädje dag direkt. Köpte ett par Jeans, det kanske?
Vad gjorde du kl 8 i morse? Sov gott!
Vad har du druckit idag? Inget hittils, eller joo, lite vatten klockan halv två inatt
Vad var det senaste du åt? En banan
Vad var det senaste du köpte? Ett par jeans och en tröja
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Ja
Vad gör dig glad just nu? Sorgligt kanske, men inget...
Humör just nu: Ganska likgiltig
Sommarplaner: Jobba
Gillar du att sjunga? Nej
Vad längtar du mest efter just nu? Kalmar kanske och att vardagen ska börja igen med alla vänner och aktiviteter.


G,G,G!

Jaaa, jag fick G på min urusla uppgift!! Så nu är jag godkänd i hela MA/SV delen! Bara AU3 kvar, woho!! Längtar till vissa delar av den och vissa delar inte. Men jag berättar inte vilka delar som hamnar vart. Men jag kan avslöja att det är ungefär 50/50.

ELLEN & Kalmar

Ellen ska visst gifta sig. Jag har alltid diggat henne. Hennes show är en av de roligaste att titta på och visst hade hon inte en egen serie för ett tag sedan??

Sen har det visst varit papparzzis på parkeringen till mitt hus i Kalmar. Läs hela artiklen här...

Jessica kommer ut från mötet med Jehovas vittnen i Kalmar. U
För att ha tagit denna bilden på Jehovas ingång måste de stått på vår parkering.

Shopping

Det blev lite shopping i köpenhamn igår, fasst en av mina tröjor jag köpte blev stulen av någon på vägen hem. Eller så tappade jag påsen, men det är oväsentligt. Det irriterande är att den ursnygga tröjan för 79 danska kronor ä borta, puts veck!! Men men lite annat shopping blev det. Bland annat ett par skor som jag bara lööövar, men som jag kommer få sååå ont av, men jag löööövar dem... Sen blev det två linnen och ett par örhängen. Örhängen lår i samma påse som den försvunna tröjan, men jag hade tagit dem på mig, tu i das otur.




  

Fick lite kompensation för tröjan av min far, han såg att jag var ledsen :( Så jagf har köpt en tröja till idag för dem + ett par jeans av pengar jag fått av mormor i omgångar, i like to shop. Och om ngn vill till Köpenhamn i sommar så ställer jg upp med sovplats. Det är inte dyrt att åka till köpenhamn härifrån Helsingborg. 150 svenska kronor tur och retur.

Copenhagen

Nu ska jag och Jamie åka till Köpenhamn, det är därför vi är uppe så tidigt =) Eller ja, vi var uppe för en timme sedan. Men men, vill man något så får man ge lite, hihi....

Men igår var riktigt trevligt. Hos Ewa med sill och potäter och trevliga människor, nice nice. Nä, nu ska jag nog vakna till!

Kram

Tusan

Min kamera är i Kalmar. Har med mig alla sladdar till den, men kameran glömde jag! Så typiskt... Ska försöka få lån mamma och pappas kamera, både tillidag och imorgon. Jag och Jamie kanske åker en runda till Köpenhamn imorgon. Får se får se...=)

Kalmar???...nehe

Hade ju tänkt mig att åka en sväng till Kalmar om två veckor. Men det sket sig lite verkar det som, om jag inte åker på måndagen och tillbaka på fredagen, de kan jag ju faktiskt göra...huum! Iallafall så börjar jag jobba den 5 juli nu och jobbar ganska mycket fram till den 16 augusti, 24 pass sammanlagt.

Men det är bra med pengar :) Räkna lite lätt på det och kom fram till att jag skulle få ut ca 10000 efter skatt. Då räknade jag lågt. Sen blir det väll Kalmar veckan efter det för den 25:e ska man ju till bibblan på utbildning/intro. Nice icemaskin!

Amazing!

Jag inser nu när jag sitter vi dmin dator hur mycket jag saknat den! Det är en sån härlig känsla att få tillbaka den när man vatt utan den i 7½ vecka. Hur friheten helt plötsligt kom tillbaka nästan, hihi, känns lite beroende, men inte det. Bara en glädje över att fått tillbaka den och att den funkar som den ska och att allt är kvar. Nu kommer det absolut bli en skärpning på bloggen igen. Inspirationen är tillbaka :)


Iam back

Min dator!

En avi till min dator kom idag = Frida lycklig! Det  tog bara 7½ vecka för mig att få den. Lämnade in den 27 april :)

Mamma kommer hem vid halv tre och då ska jag köra och hämta den :) Vill ha min dator!! =D

Jamie kommer!!

Min räddning på midsommar ringde innan. Jamie den underbara kommer hit och förgyller min vardag i helgen :) Det kommer bli mysigt- Tyvärr har inte VÄLA öppet så vi kan inte fördriva vår tid där. Vi får helt enkelt spendera vår tid med att spatsera på gatorna i Ödåkra, mohaha... =)

Ödåkra

Har precis vatt på en liten cykeltur genom min hembygd Ödåkra och det är inte mycket som har förändrats. Förutom att de har byggt om hela Olles som är den lokala ICA-butiken här. Man går in åt helt fel håll nu, wierd.

Midsommar verkar bli ganska ja...inte så händelsefull iallafall. Men mina midaommar har ju aldrig vatt kantad av en massa händelser. Så det gör inte så mycket... Minns inte ens vad jag gjorde förra året...

På torsdag ska jag iallafall antagligen träffa Ewa, så får ha en mysig kväll då iallafall :)

Linnisen

Idag har jag umgåtts med Linn nästan hela dagen. Vi har gått 2 promenader, tittar på film, pratat en massa strunt och ätit köttfärsås och spagetti. En lyckad dag skulle jag nog kalla det helt enkelt.

Det finns verkligen saker i mitt liv som jag måste ta tag i. Jag vill verkligen inte, men jag MÅSTE!! Sen vill jaga bara få ut mig att vissa saker är patetiska...! Suck, patetiska.... Men vad kan jag inte säga här...hehe...

Suprise!

Fick ett samtal för en timme sen cirka från Duxiana och Caroline som frågade om jag kunde hoppa in och jobba imorgon då den ordinarie frukostvärdinnan som lärt upp mig har fått förhinder. Så nu sk jag upp halv sex imorgon och börja jobba halv åtta. Det blir sängen väldigt snart...

Och sen skar jag mig i fingret på ett väldigt klumpigt sätt också idag så¨jag får leva med det med....suck!

Mera jobb...

Idag fick jag ett samtal som innbär mer jobb för mig. Det var högskolebibblan i Kalmar som vill att jag ska jobba kvällar där ibland. Lämnade in en intresseanmälan där för några veckor sedan. Kan bli väldigt trevligt att tjäna lite extra pengar. Det lär inte bli mycket. Men det är först och främst tänkt till att spara och lägga undan, men lite shopping är ju aldrig fel. Två jobb på en vecka. Det var inte dåligt!!

Nu ska jag belöna mig med lite Sims! =)

Jobb

Idag har jag ju då jobbat för första gången och det känndes som om det gick bra. Fullt ös mellan klockan sju och klockan ett. Imorgon är det bara på det igen, sen får jag se vad som händer. Måste till Väla en runda och shoppa upp mina pengar, mohahaha =) Va en snabbis inne på HM idag och såg en jätte söt kjol. Kanske ska investeras där? Absolut om sommaren fortsätter såhär...

Nu blir det snart sova för snacka om att jag är trött idag =)

Måndag

Idag har vatt en lugn och skön dag. Det mest ansträngade var att hänga upp en maskin tvätt, med handdukar :) Men imorgon gäller det starten för två dagars prov jobb på Duxiana. Sen får vi se hur mycket jobb det blir i sommar. Så alla håll tummarna för mig :)

Olja

Idag har jag verkligen tagit vara på mina bildkunskaper och oljat in mamma och pappas trädeck. Hårt slit och jag fick pausa efter 10 brädor eftersom jag inte skulle få solsting. Men en givande dag och snart ska vi upp till söderåsen och stenestad och hälsa på Stickan, det är mormors bror. Han har typ 200 hönor som jag alltid älskade att mata när jag var yngre, får se hur det blir idag.


Stickan i svart och sen hans granne Sven i blått. Här står de på skånes högsta punkt, som Stickan äger. De ni min släkt äger skånes högsta punkt :) 212,2 möh (212,9 inkl stenen!)
www.stenestad.se

Studenten

Min söta lillebror tog studenten i torsdags och här är lite bilder. 
                        
     



lördag

En lugn lördag idag. Jag har vatt en runda på Maxi och handlat åt familjen och mormor. En runda inom mormor och lämna av. Har precis tatt en sväng på trä verandan med högtryckstvätten, det va roligare än det låter och jag blev smutsig. :)

Ikväll blir det lax :)

Aj, aj

Idag har jag träffat Ewa och det var mucho skojsigt! Vi åt på Petters, vi åkte ut till domsten och tog en glass. ÄVen en sväng på VÄla hans med. Men av vissa anledningar blev den inte långvarig.

Jag brännde mig ordentligt på armarna idag så nu sitter jag här som en kräfta. =)



Helsingborg

Ja, nu är jag "hemma" i helsingborg. Visst är det skönt på ett sätt, men samtidigt vill jag bara tillbaka till Kalmar! I miss... Min bror är lika bortskämd som han alltid varit och ja, inte mycket har förändrts helt enkelt. Förutom en sak. Men sådana depp saker skiter vi i!!

Nu ska jag bädda min säng och sen sova i den mjuuuuuka sängen =D Kram

Ångest!

Min ångest för att åka hem imorgon bara ökar. Allt som ska klaffa och förhoppningsvis lösa sig.  Jag sitter som vanligt på bibblan nu och ska snart hem och fixa allt det sista. Hoppas verkligen min dator kommer till butiken imorgon och att allt löser sig. Vill inte glömma något viktigt i Kalmar.

Vill inte heller ha redovisning med mitt dåliga tema arbete imorgon. Känner mig så kass efter det förra arbetet vi lämnade in i svenskan, så det är så det ligger till nu.

Nej! Nu måste jag hem och göra iordning allt och min redovisning!! Arg!

Sällskap på stan!

Wiiie... Anna var snäll nog att göra mig sällskap på stan! Vi ska gå och shoppa (?) och äta (!) lite.

Nu ska jag bara underhålla mig själv till klockan ett då hon kunde.

Kan berätta lite om helgen så länge.

I fredags jobbade jag Ala Carten med Elin och Membi. Det var roligt fasst vi fick vara klar lite längre än vad vi hade räknat med. Får se om man gör det igen.

I lördags var det lite avskeds fest för Marie. Alla Marie i mitt liv bara försvinner =( Iallafall så var det trevligt och jag och Teza underhöll oss på sedvanligt sätt.

I går var det till att börja städa på allvar och även packa lite, ikväll ska jag tvätta och då blir det till att packa det sista sen. Är ju ledig imorgen med. Så det är skönt att ha en dag till på sig.

Nu ska jag fundera på bra lunchställen.... Huuum...

Måndag

Ytterliggare en måndag, hur många har man inte upplevt nu i sitt liv?

Denna är inte så hemsk dock. Solen skiner och jag är ledig. Dock är jag fortfarande förkyld och det är mindre roligt ska jag säga er. Jag vet inte heller vad jag ska göra resten av dagen. Någon annan halvt uttråkad själ som vill göra något? Eller så borde jag kanske åka hem och städa och packa innan hemfärden på onsdag.

Är lite nervös inför att åka hem. Mest för datorn skull och jag hoppas allt löser sig där. Förhoppningsvis kommer den till butiken på onsdag så jag kan hämta den på lunchen. Tessan är very nice på onsdag och hämtar mig efter skolan. Underbart med människor som ställer upp =) Vet inte hur jag skulle klarat mig annars. Hade aldrig orkat dra all packning från skolan till stationen. Tar bussen på morgonen.

Nu ska jag snart lämna denna biblioteksbyggnaden. Kanske för sista gången denna terminen??

RSS 2.0