The little people!!

Louise Lego vann över Lego och fick behålla sitt namn. Namnet Lego hade varit i deras släkt ett år innan Lego bitarna uppfanns. Tycker det är häftigt ayt hon vann över dem! Bara för att dem är ett multiföretag så kan även dem falla! Det är liksom ett steg i rätt riktning!!

Läs artiklen: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1182987.ab


Kommentarer
Postat av: En som varit där

LEGO gör som de vill. De stämmer, eller hotar att stämma, ALLA som de inte tycker gör "rätt" - rätt, enligt LEGO Group vill säga.

LEGO har sina egna tankar om lagarna, och de varningsbrev de skickar ut innehåller hot, lögner och en stor mängder felaktigheter. De påstår sig ha patent som de inte har, de påstår sig ha upphovsrätter de inte har, etc.

LEGO tjänar idag mer pengar på juridiska spörsmål, som att stämma folk, än att sälja leksaker. De är extremt aggressiva, och deras advokater är mycket farliga.

LEGO skickar hotbrev till vanliga människor som inte gjort något fel, men som råkat sälja en produkt som LEGO inte anser ska finnas.

LEGO använder sig av metoder som inte förenliga med konkurrenslagarna inom EU, eller någonstans i hela världen.

LEGO har ljugit sig in i Tullverket genom ett EU-direktiv, och på så sätt förhindrar de import till EU av saker som liknar LEGO, men som inte är - rättsligt och juridiskt sett - olagliga att sälja, importera eller handskas med i LEGO.

LEGO längtar tillbaka till tiden då de hade ett monopol. Och idag har de i stort sett ett monopol på den här sortens leksaker. Och det ENBART på grund av att de är hänsynslösa juridiskt sett.

För vem vågar slåss mot LEGO? Efter varningsbreven tvingas du skriva på hemliga kontrakt med vitesbelopp på extremt mycket pengar.

LEGO är ett av de vidrigaste företagen som finns. Folk borde verkligen försöka se vad LEGO är innan de köper dessa leksaker. Man stödjer inte ett moraliskt och etiskt företag, utan man stödjer en mycket hänsynslös och aggressiv familj.

LEGO säger sig ha uppfunnit leksaken, men de piratkopierade en brittisk och tvingade britten att sälja till LEGO. Detta var för 70 år sedan. LEGO-leksaken skapades på 30/40-talet, inte så tidigt som står i Aftonbladetartikeln.

2007-11-06 @ 21:42:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0