Cykelsemester 2010

Så den 17 juli, i lördags drog Evelina ut mig på en cykelsemester som skulle sluta i Ljungby. Jag följde med ganska frivilligt men hade ingen aning om vad som skulle ske.

Vi började med att cykla ut genom Helsingborg i riktning mot Ödåkra. Där stannade vi för att se hur vi sedan skulle cykla. 


Evelina precis utanför Ödåkra. Här var vi fortfarande pigga och glada.


Sen bestämde vi oss för att cykla ut mot Hyllinge och sen vidare mot Söderåsen och Klippan. Söderåsen var nog en av de tuffaste bitarna men även den roligaste för det blev några ordentliga nedförsbackar. De var i denna svängen vi döpte min cykel till fyllot för en kunde inte stå upp själv med all packning utan var antingen tvungen att ligga ner eller luta sig mot något. Sen hittade den alla groapr i vägen och det var verkligen cyklen som gjorde det! Knasigt...


Högst upp på Söderåsen.


Vi körde igenom Kvidinge och Klippan, ca 5 km norr om klippan stanande vi och slog läger vid några UFO ägg, eller Hö balar? Vad ska man egentligen kalla dessa vita fenomen? Här åt vi iallafall en väldigt god middag som Evelina hade med. Köttbullar med potatismos, majs och avocado.

    
Evelina äter vår goda mat. Det var riktigt roligt att klättra runt bland dessa UFO ägg och Evelina hittade solen.

Dag två cyklade vi först mot Örkelljunga och sedan svängde vi av mot Åsljunga. Sen vidare mot Skånes Fagerhult och Markaryd. En bit utanför Åsljungasjön stannade vi vid Hultasjön och hade jättefin utsikt vid vår Lunchpaus.

  
Nudlar med soppa var väll inte det godaste vi åt under resan. Men det var ett väldigt mysigt ställe att äta det på.

Sen var det bara att cykla iväg mot dagens stopp Hannabadssjön strax söder om Markaryd. Vi såg en massa roliga och fina saker. En massa olika djur, på resan såg vi: kor, får, grisar, hästar, rovfåglar, fiskmåsar, tranor, hundar, katter, hönor, tuppar, mullvad, grävling, ankor, igelkott och alldeles för stor variation av insekter.

     
Hönor, ankor, tranor och kor!


Vi lämnade Skåne län och körde in i Kronobergs län.

Där vi stannade natt två var som sagt Hannabadssjön. en väldigt mysig men blåsig sjö, så här åkte alla kläder på.  Här fick vi myggbett, fästingbett och en andra massa små insekter stötte vi på. Men det var den bästa sov utsikten på hela resan. Och det var även här det blev en del radiakala ändrinar i färdplanen.

     
Hannabadssjön.

De radikala förändringarna blev de att vi kom fram till att vägarna till Ljungby blev inte alls bra. Vi kunde inte heller komma överens om hur vi skulle ta oss hem. Så istället för Ljungby bestämde vi oss för Mellbystrand som sen slutade i att vi hamnade i Skummeslövsstrand.

   
Vi slog upp tältet på Skummeslövs Ekocamping.

   
Vi tog en cykeltur på Skummeslövs sanddyner.

Vi stannade i Skummeslövstrand hela tisdagen och tog det bara lugnt och avslutade dagen med minigolf som faktiskt jag vann. =o

 
Evelina spelade jätte bra minigolf och det avgjordes först på sista hålet. 

 
Andra bilden visar på hur sena mina solglasögon blev efter att de gick sönder första dagen! Vi fick tejpa dem och de blev aldrig som de var innan.

På onsdagen begav vi oss hemmåt, en kort cykeltur på 8km till Båstad och sen på tåget som tog oss hem till Helsingborg resp, Malmö.

 
Slutet av resan. Kanske inte ligga pigga men iallafall fortfarande väldigt glada.

Tack Evelina för en väldigt rolig semester!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0